Descripció

Cadira KK37580.
Va ser dissenyada per Kaare Klint el 1927. Obtenint el reconeixement internacional quan es va mostrar al Museu Danès d’Art i Disseny i al Pavelló Danès a l’Exposició Internacional de Barcelona el 1929.
Klint creia fermament que les formes i estructures clàssiques i de llarga vida podrien i haurien d’inspirar el disseny contemporani. En el desenvolupament de la seva Red Chair Series, va estudiar acuradament diversos dissenys de cadira anglesos, incloent el Chippendale, combinant elements per crear una nova construcció amb una expressió moderna i un suport excel·lent.
Klint també va dissenyar la Gran Cadira Vermella amb armadures per a l’oficina del primer ministre danès Thorvald Stauning al Palau de Christiansborg, i va desenvolupar la Cadira Vermella Petita i la Cadira Vermella Mitjana per adaptar-se a una varietat de taules diferents.

 

Carl Hansen & søn

Carl Hansen & Søn és una prestigiosa empresa danesa de disseny i fabricació de mobles, dirigida per una família de tercera generació. Fundada el 1908 per Carl Hansen, l’empresa ha mantingut una visió artesanal i de compromís amb la qualitat durant tot el seu recorregut. 

Una part significativa de la seva rica història està vinculada a la figura de Knud Erik Hansen, l’actual líder de l’empresa, qui ha dut amb orgull el llegat familiar. Però no podem oblidar el paper crucial de la seva mare. La que en un moment difícil, després de la mort del seu pare, va prendre les regnes de l’empresa amb habilitat i saviesa. Assegurant així la continuïtat i prosperitat de Carl Hansen & Søn.

Creant disseny modern durant més d’un segle.

L’empresa ha estat referent en la creació de dissenys moderns, combinant la senzillesa, estètica i funcionament amb materials de qualitat excepcional. La seva contribució al món del disseny de mobles és indiscutible, i la seva influència continua fent ressò a escala internacional.