Descripció

Butaca Beak OW124

 

Ole Wanscher va presentar la OW124 a l’Exposició Guild Furniture de Copenhaguen el 1951. Una elegant marca del disseny refinat de Wanscher i l’atrevida empenta de les fronteres, la cadira també va ser un testament per al seu domini de la fabricació de mobles.

 

L’aspecte distintiu de la butaca es deu en part als armadures semblants al bec que van inspirar el seu nom. Aquest disseny únic requereix materials acuradament seleccionats i artesania especialitzada, igual que el seient tapat i el darrere.

 

Mostrant la preferència de Wanscher per dimensions primes i formes duradores, el disseny presenta elements prims, suaument corbats que s’uneixen sense problemes en un flux orgànic. Només queden visibles els taps de la coberta d’armadura: un detall funcional i decoratiu similar a l’ull d’un ocell.

 

 

 

 

Carl Hansen & søn

Carl Hansen & Søn és una prestigiosa empresa danesa de disseny i fabricació de mobles, dirigida per una família de tercera generació. Fundada el 1908 per Carl Hansen. De manera que l’empresa ha mantingut una visió artesanal i de compromís amb la qualitat durant tot el seu recorregut. 

Una part significativa de la seva rica història està vinculada a la figura de Knud Erik Hansen, l’actual líder de l’empresa, qui ha dut amb orgull el llegat familiar. Però no podem oblidar el paper crucial de la seva mare. La que en un moment difícil, després de la mort del seu pare, va prendre les regnes de l’empresa amb habilitat i saviesa. Així, assegurant la continuïtat i prosperitat de Carl Hansen & Søn.

Creant disseny modern durant més d’un segle.

L’empresa ha estat referent en la creació de dissenys moderns, combinant la senzillesa, estètica i funcionament amb materials de qualitat excepcional. La seva contribució al món del disseny de mobles és indiscutible, i la seva influència continua fent ressò a escala internacional.