Descripció

Butaca Safari KK47000

 

La Càtedra KK47000 Safari de Kaare Klint és un refinament de les cadires portades a un safari africà per un cinematògraf americà i la seva muller. Klint els va notar a les fotos de la parella. Probablement es basaven en els càtedres Roorkhee indis utilitzats per l’exèrcit britànic, possiblement els primers exemples de mobles autoassemblats.

 

L’original presentava articulacions sense cola, muntatge sense eines, i una construcció intel·ligent que feia que les juntes s’estrenyessin quan la cadira estava ocupada, millorant la força i l’estabilitat.

 

Klint es va centrar en simplificar, aclarir i refinar la composició de la butaca de menjador, exhibint el seu disseny final de la butaca Safari el 1933 a l’Exposició del Gremi de Gabinets de Copenhaguen.

 

Tot i estar inspirat pel seu predecessor britànic, la sofisticada i lleugera cadira de Klint es defineix pel seu enfocament sistemàtic de signatura, artesania fina, proporcions ben concebudes i efectes materials notables.

 

 

 

Carl Hansen & søn

Carl Hansen & Søn és una prestigiosa empresa danesa de disseny i fabricació de mobles, dirigida per una família de tercera generació. Fundada el 1908 per Carl Hansen. De manera que l’empresa ha mantingut una visió artesanal i de compromís amb la qualitat durant tot el seu recorregut. 

Una part significativa de la seva rica història està vinculada a la figura de Knud Erik Hansen, l’actual líder de l’empresa, qui ha dut amb orgull el llegat familiar. Però no podem oblidar el paper crucial de la seva mare. La que en un moment difícil, després de la mort del seu pare, va prendre les regnes de l’empresa amb habilitat i saviesa. Així, assegurant la continuïtat i prosperitat de Carl Hansen & Søn.

Creant disseny modern durant més d’un segle.

L’empresa ha estat referent en la creació de dissenys moderns, combinant la senzillesa, estètica i funcionament amb materials de qualitat excepcional. La seva contribució al món del disseny de mobles és indiscutible, i la seva influència continua fent ressò a escala internacional.