Descripció

Cadira Faaborg KK96620.
Kaare Klint va crear la seva icònica Càtedra Faaborg KK96620. La qual va ser exposada al públic, per primer cop, el 1915 a l’obertura del Museu danès Faaborg el 1915.
Considerada com el primer clàssic de disseny modern danès, la cadira va començar una nova era per al disseny danès, creant una base per al període modern danès que va tenir lloc globalment en la dècada de 1950.
El jove Klint va considerar acuradament tots els aspectes de la Càtedra Faaborg per assegurar-se que complia la seva funció prevista, arribant a una solució lleugera i portàtil que permetia als visitants del museu posicionar la cadira abans de les obres d’art que desitjaven estudiar amb més detall.
Trobant el disseny senzill de la Càtedra Faaborg i la unitat entre la seva estructura, materials i funció la distingeixen dels seus predecessors mentre mostren els valors de disseny tradicionals de Klint i l’enfocament modern. L’elegant forma destaca l’excepcional sentit de l’espai i la proporció de Klint i la seva habilitat per combinar l’arquitectura i el disseny en un tot sense costures.

 

 

Carl Hansen & søn

Carl Hansen & Søn és una prestigiosa empresa danesa de disseny i fabricació de mobles, dirigida per una família de tercera generació. Fundada el 1908 per Carl Hansen. De manera que l’empresa ha mantingut una visió artesanal i de compromís amb la qualitat durant tot el seu recorregut. 

Una part significativa de la seva rica història està vinculada a la figura de Knud Erik Hansen, l’actual líder de l’empresa, qui ha dut amb orgull el llegat familiar. Però no podem oblidar el paper crucial de la seva mare. La que en un moment difícil, després de la mort del seu pare, va prendre les regnes de l’empresa amb habilitat i saviesa. Així, assegurant la continuïtat i prosperitat de Carl Hansen & Søn.

Creant disseny modern durant més d’un segle.

L’empresa ha estat referent en la creació de dissenys moderns, combinant la senzillesa, estètica i funcionament amb materials de qualitat excepcional. La seva contribució al món del disseny de mobles és indiscutible, i la seva influència continua fent ressò a escala internacional.