Treku acabats

Identitat i Colors

Originalment, en basc la paraula urdin descrivia el color blau, el verd i el gris. ‘Urdin’ significa ‘com l’aigua’, per això el terme es refereix als diferents tons que es podien reflectir en un líquid transparent: ‘urdin’ era el color d’una cabellera canosa però també el d’un mar embravit a l’hivern o un llac entre pastures en estiu. Tots els colors tenen un significat i aquest dependrà del context. Un vermell pot ser eròtic o inoportú. Un groc, opressiu o terapèutic. Un verd, verinós o hipnòtic. Hi ha tants colors com mirades.

Treku selecció d'acabats

Un nou univers cromàtic

Els colors, diuen, són una il·lusió creada per comprendre la realitat. Com les il·lusions, els colors són profundament subjectius. Cada color té un significat segons els ulls, la cultura o la sensibilitat de qui s’ho mira. Mai dues persones veuran el mateix violeta, ni el mateix verd, ni tan sols coincidiran a l’hora de referir-se a un to negre.

Treku acabats blaus

I, tanmateix, hi ha l’harmonia cromàtica. L´harmonia cromàtica és l´equilibri que s´aconsegueix quan es combinen els colors adequats. És consonància, és calma, és un piano perfectament afinat.

Treku acabats torrats

Durant aquest darrer any, a Treku hem estudiat una nova paleta de colors. D’una banda, volíem ampliar les variacions cromàtiques dels nostres mobles i oferir als nostres clients un ventall més gran de possibilitats. De l’altra, necessitàvem que la nova paleta fos profundament coherent, com un arbre de família on tots els integrants guarden una relació sanguínia i sentimental. Volíem l’harmonia total.

Treku acabats verds

Fruit d’aquest any de treball i reflexió és l’organització dels colors que presentem: cinc gammes –blaves, verdes, vermelles, grogues i neutres– cadascuna de les quals es declina en tres matisos de saturació. Per trobar els colors adequats simplement hem mirat al nostre voltant, al nostre mar, els nostres boscos, la nostra fullaraca, les nostres platges i penya-segats.

Treku acabats grocs

També, al nostre cel: al País Basc hi plou més de la meitat dels dies de l’any. Els núvols són una presència habitual al nostre horitzó i això contribueix a inundar el paisatge d’una llum molt especial, tamisada molt subtilment, gairebé sense estridències, amb contrastos suaus i saturacions delicades. La nostra nova paleta cromàtica n’és una expressió i de la necessitat de crear espais amb ànima a través dels nostres mobles.

Treku acabats neutres