Descripció

Butaca Shell CH07
La butaca Shell CH07 va ser creada el 1963, però el disseny es va avançar al seu temps i, per tant, ha esperat pacientment el focus durant diverses dècades. Avui en dia, es considera un dels dissenys més icònics i innovadors de Hans J. Wegner.
Quan Hans J. Wegner va donar a conèixer el disseny de la Càtedra Shell CH07 el 1963, a molts crítics els va encantar l’aparença d’avantguarda. No obstant, el públic en general es va mostrar reticent a acceptar la seva expressió distintiva. Les revisions mixtes en la dècada de 1960 juntament amb les tècniques de producció menys desenvolupades de l’època, van donar lloc a una producció molt limitada. Quan Carl Hansen . Søn va reintroduir la Shell Chair el 1998, va guanyar admiració pública gairebé immediatament a causa de l’interès d’una nova generació. La lluminositat flotant del disseny s’aconsegueix a través del seu seient en forma d’ala i el respatller corbat sostingut per un marc amb tres potes arquejades. El seient de la signatura de la cadira i la part posterior es creen a partir d’una aparença tapiada amb forma premuda, enganxant a l’usuari amb generosa comoditat. Les potes laminades de la cadira estan fetes de diverses capes de veladura, i les dues potes davanteres estan fetes d’un sol element. Així, resultant en una forma única i estable. La cadira Shell és una manifestació clara de la creença de Wegner que una cadira sempre hauria de ser còmoda, no tenir cap costat enrere i hauria de ser bella des de tots els costats i angles.

 

 

Carl Hansen & søn

Carl Hansen & Søn és una prestigiosa empresa danesa de disseny i fabricació de mobles, dirigida per una família de tercera generació. Fundada el 1908 per Carl Hansen. De manera que l’empresa ha mantingut una visió artesanal i de compromís amb la qualitat durant tot el seu recorregut. 

Una part significativa de la seva rica història està vinculada a la figura de Knud Erik Hansen, l’actual líder de l’empresa, qui ha dut amb orgull el llegat familiar. Però no podem oblidar el paper crucial de la seva mare. La que en un moment difícil, després de la mort del seu pare, va prendre les regnes de l’empresa amb habilitat i saviesa. Així, assegurant la continuïtat i prosperitat de Carl Hansen & Søn.

Creant disseny modern durant més d’un segle.

L’empresa ha estat referent en la creació de dissenys moderns, combinant la senzillesa, estètica i funcionament amb materials de qualitat excepcional. La seva contribució al món del disseny de mobles és indiscutible, i la seva influència continua fent ressò a escala internacional.