Descripció

Butaca Lounge CH22
La cadira de saló CH22, fabricada a partir de 1950, va formar part de la col·lecció de debut de Hans J. Wegner per a Carl Hansen . Son. Les cadires estaven totes fetes de fusta amb seients en cordó de paper en lloc de tapisseria. Es troben entre les creacions més conegudes i buscades del dissenyador avui dia.

Després d’estar fora de la línia de producció durant diverses dècades, Carl Hansen , S,n va començar a produir la cadira de saló CH22 de Hans J. Wegner de nou el 2016. A primera vista, es pot observar la gran i distintiva esquena de fusta de la cadira Wegner amb tapa visible, però en una inspecció més propera de la cadira, es fan evidents més detalls de la signatura Wegner. Als costats, veureu, per exemple, que el suport del braç està abraçant la llitera lateral i el marc del seient només per expandir-se a tota l’amplada sota l’armadura, per donar-li suport òptim.

A la part posterior, les cordes de paper del seient es dirigeixen cap avall al voltant del marc del seient i a través d’un solc horitzontal en el carril posterior. Hi ha dues articulacions refinades a la part davantera del seient on les potes davanteres es dirigeixen a través de les cantonades muntades a mà.

 

Encara que la producció s’ha modernitzat de manera natural. Avui en dia, el CH22 encara es fabrica utilitzant els mateixos principis d’artesania que quan Wegner va seguir i va participar en la fabricació dels primers exemples al taller familiar de Carl Hansen el 1950. Mentrestant, la modernització ha millorat la precisió de manera que les potes davanteres. Fabricant originalment rodones, ara poden tenir el mateix perfil que les potes posteriors de la cadira. Això significa que ara es fan tal com Wegner els havia dibuixat originalment en el seu dibuix tècnic, que era que les cames havien de ser aixecades a través del marc del seient i tancades amb falques.

 

 

 

 

Carl Hansen & søn

Carl Hansen & Søn és una prestigiosa empresa danesa de disseny i fabricació de mobles, dirigida per una família de tercera generació. Fundada el 1908 per Carl Hansen. De manera que l’empresa ha mantingut una visió artesanal i de compromís amb la qualitat durant tot el seu recorregut. 

Una part significativa de la seva rica història està vinculada a la figura de Knud Erik Hansen, l’actual líder de l’empresa, qui ha dut amb orgull el llegat familiar. Però no podem oblidar el paper crucial de la seva mare. La que en un moment difícil, després de la mort del seu pare, va prendre les regnes de l’empresa amb habilitat i saviesa. Així, assegurant la continuïtat i prosperitat de Carl Hansen & Søn.

Creant disseny modern durant més d’un segle.

L’empresa ha estat referent en la creació de dissenys moderns, combinant la senzillesa, estètica i funcionament amb materials de qualitat excepcional. La seva contribució al món del disseny de mobles és indiscutible, i la seva influència continua fent ressò a escala internacional.