Descripció

Butaca Oculus CH468

La història de la producció de la Càtedra Oculus CH468 de Hans J. Wegner està una mica fora del normal. Mentre visitava l’estudi de disseny de Wegner, Carl Hansen & Søn es va interessar molt per algunes fotos i un petit model d’argila d’una cadira fàcil de 1960. Quan es van recuperar els dibuixos tècnics de la cadira de Wegner, i a Carl Hansen , Søn se li va donar l’oportunitat d’estudiar un prototip de mida completa de la cadira fabricada el 1960, es va fer possible començar la producció de la cadira Oculus el 2010.

 

Oculus és la paraula llatina per a ull i es refereix a l’ull amb forma de puntada en el tapisseria de la cadira. El disseny funciona per assegurar que les fulles de l’espatlla puguin caure còmodament a la cadira creant descans tant per al coll com per l’esquena. El disseny distintiu amb l’esquena espaiosa, els braços inclinats i el coixí de seient suau han fet popular la cadira Oculus. La impressionant forma de cadira superior tapada es destaca pel marc d’acer inoxidable amb potes inclinades. Amb la seva silueta esculpida i les seves característiques de seient fi, la Càtedra Oculus serà el punt focal natural en qualsevol habitació, tant de forma individual com en grup.

 

La butaca Oculus CH468 està disponible amb el tamboret de peu CH446 corresponent, per a més comoditat.

 

 

Carl Hansen & søn

Carl Hansen & Søn és una prestigiosa empresa danesa de disseny i fabricació de mobles, dirigida per una família de tercera generació. Fundada el 1908 per Carl Hansen. De manera que l’empresa ha mantingut una visió artesanal i de compromís amb la qualitat durant tot el seu recorregut. 

Una part significativa de la seva rica història està vinculada a la figura de Knud Erik Hansen, l’actual líder de l’empresa, qui ha dut amb orgull el llegat familiar. Però no podem oblidar el paper crucial de la seva mare. La que en un moment difícil, després de la mort del seu pare, va prendre les regnes de l’empresa amb habilitat i saviesa. Així, assegurant la continuïtat i prosperitat de Carl Hansen & Søn.

Creant disseny modern durant més d’un segle.

L’empresa ha estat referent en la creació de dissenys moderns, combinant la senzillesa, estètica i funcionament amb materials de qualitat excepcional. La seva contribució al món del disseny de mobles és indiscutible, i la seva influència continua fent ressò a escala internacional.