Descripció

Butaca Wing CH445

La butaca CH445 de Hans J. Wegner, també coneguda com la butaca Wing, és una cadira fàcil i tapiada que es recolza en un marc d’acer inoxidable. La butaca, amb les seves línies distintives i agradable comoditat de seients, és un bon exemple de com una butaca de caixa alta hauria de ser segons Wegner.

 

Sota la tapisseria hi ha un marc sòlid de faig que dóna força i durabilitat a la cadira. La forma precisa i la densitat de la tapisseria es trien acuradament perquè la cadira pugui suportar millor totes les parts del cos. El seient i la part posterior es construeixen per proporcionar un suport còmode per a l’esquena, les espatlles, el coll i el cap en diferents posicions assegudes. L’acer inoxidable prim i rodó del marc té potes davanteres que s’inclina lleugerament cap endavant mentre que les potes posteriors sobresurten molt cap enrere perquè la cadira, malgrat la seva posició de reclinament, no s’inclinarà. Quatre petits elements en forma de con d’acer enllacen la part superior de la cadira amb el marc. Cada cama té una sabata d’acer unida per evitar que la cadira llisqui.

 

La butaca va ser dissenyada el 1960, quan només es van produir uns quants exemples. Carl Hansen the Søn va rellançar la presidència el 2006.

 

La butaca CH445 està disponible amb el tamboret CH446 corresponent, per a més comoditat.

Carl Hansen & søn

Carl Hansen & Søn és una prestigiosa empresa danesa de disseny i fabricació de mobles, dirigida per una família de tercera generació. Fundada el 1908 per Carl Hansen. De manera que l’empresa ha mantingut una visió artesanal i de compromís amb la qualitat durant tot el seu recorregut. 

Una part significativa de la seva rica història està vinculada a la figura de Knud Erik Hansen, l’actual líder de l’empresa, qui ha dut amb orgull el llegat familiar. Però no podem oblidar el paper crucial de la seva mare. La que en un moment difícil, després de la mort del seu pare, va prendre les regnes de l’empresa amb habilitat i saviesa. Així, assegurant la continuïtat i prosperitat de Carl Hansen & Søn.

Creant disseny modern durant més d’un segle.

L’empresa ha estat referent en la creació de dissenys moderns, combinant la senzillesa, estètica i funcionament amb materials de qualitat excepcional. La seva contribució al món del disseny de mobles és indiscutible, i la seva influència continua fent ressò a escala internacional.